ADO Den Haag wint tegen VVV voor negende keer

14 November 2021, 19:52 uur
ADO Den Haag
Sem Steijn.

ADO Den Haag heeft in de Keuken Kampioen Divisie de negende overwinning van het seizoen geboekt. De Hagenaars van coach Ruud Brood wonnen met 2-0 van VVV-Venlo. ADO, dat eerder zes punten aftrek kreeg vanwege financiële problemen, klimt door de zege naar de zevende plaats met 23 punten. VVV blijft staan op de zestiende plek met 16 punten.

Sem Steijn schoot de thuisploeg al in de vierde minuut op voorsprong tegen de Limburgers. De 19-jarige voetballer die eerder nog uitkwam voor VVV kapte goed weg en schoot de bal achter doelman Delano van Crooy. In de tweede helft maakte Thomas Verheydt er vanaf elf meter 2-0 van. Scheidsrechter Richard Martens had naar de stip gewezen vanwege een overtreding op Ricardo Kishna.

Het duel moest voor lege tribunes worden gespeeld vanwege de coronaregels. ADO had de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo graag willen uitstellen, maar de KNVB gaf daarvoor geen goedkeuring.